Abside Iglesia Moriello de Sampietro

Abside Iglesia Moriello de Sampietro
Abside Iglesia Morillo de Sampietro

viernes, 3 de septiembre de 2010

AS CHIRETAS







AS CHIRETAS:
Comida tradizional, ta fiestas y zelebrazións. Ye a traza de aprobechar os menudos de corderos y crabitos.
Se prezisa: una tripa de cordero, chirada y escoscada con cal. O libiano, o corazón y os budillos ya herbiús;-endureziús- se cortan a miquetas y dimpués s´añade un puñau de arroz, allos, sal y una miqueta pimentón. Se rechira y se mezcla bien.

En una tabla lisa se corta a tripa a retallos mas u menos como una mano. Se reparte a "pasta" por toz os trozos y dimpués se cosen con filo blanco, guardando una traza alargada y estrecha. Parar cuenta tamién de deixalas "lasas" ta que al cozese l´arroz no se rebienten. Dimpués se zapucan en una olla con augua bullendo con sal dica que se clabe o tenedor sin sarrallase a tripa. Ta acompañalas buen bino tinto.

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