Abside Iglesia Moriello de Sampietro

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Abside Iglesia Morillo de Sampietro

jueves, 8 de diciembre de 2011

CARNE DE MEMBRILLO


Fer carne de membrillo en casa no amaga muita sapenzia. Se prezisa membrillos "ecolochicos", vamos, de o tuyo güerto u de uno de confianza, sin sulfatos. Azucal, agua fria, fuego ta cozer y pazenzia.
Se esfregan os membrillos con un trapo ta escoscar a borra, pero sin pelalos. Se fan a trozos chicotes, dimpués de sacales o corazón y as semientes. Se ponen en una caserola fonda y se les echa agua fria,chusto a ran, se deixan bullir mas u menos una ora. Dica que s´ablandan. Se pasan por o pasapuré y se les añade l´azucal - atra tanta que fruta- dimpués se tornan a bullir una meya ora más u menos remenando contino ta que no se apegue ni se sumarre. Parando cudiau que no te surta ta as mans, pos abrasa una miqueta. Dimpués se echa denzima de un trapo u colador ta que s´en baya l´augua que le podese quedar,unos bente menutos. Antes de enfriase de todo, se zapuca en o molde que queramos, y dimpués de frío, se desmolda pasando o cuchillo por alredor.
y... que tos faya güen prebo!.

1 comentario:

  1. Luisa, tu receta es practicamente igual a como lo prepara Angelines. La cocina tradicional es muy parecida en todo el norte. Sólo hay un pequeño detalle. Que tus membrillos seran de tu huerta y eso por aquí es dificil de conseguir. Besos y que aproveche. ¿Sobrará un poquito para probarlo cuando vayamos a veros?

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