Abside Iglesia Moriello de Sampietro

Abside Iglesia Moriello de Sampietro
Abside Iglesia Morillo de Sampietro

domingo, 30 de enero de 2011

DE MATAZILLA




Ta S. Antón de Chinero, mitá pallar, mitá granero y o tozino entero. A zaguera parte de o dicho ye berdá en a Torrozilla, u Latorrecilla, en casa Olibera que son de matazilla; treballando cuasi toz os de o lugar, como si estase un bezinal.
Muito se ha escrito de a matazilla u matacía, yo tamién dizié, ya fa años de ixo, que ye a fiesta gastronomica mas gran, y que s´achuntan a tradizión, y as trazas de chintar, en un achunte perfeuto.
Tortetas, morzillas, ensundias, pernils, butifarras, empanas, ensundias, longanizas...son as partituras de una sinfonía, que con o güerto y poco mas, se clamaba: alimentase sabiendo o qué comebas. Yeran atros tiempos...
Uey quiero fer un chiquet omenache a ixas chens que encara aguantan bibas ixas trazas de fer as cosas; sin prisas, por o plazer de comete o que tú te has fecho criar: Me paez mui intresán que l´aprendan os que l´han de seguir fendo. Que lo beigan y os ninóns y ninonas, ya lo replegarán.
Muitas añadas y muitas ganas de treballar ta : Antonio, Pilar, Purita, Vicenta, Nacho, Jorge, Reyes, Carlos, Benito, Mar, Claudia, Nerea, Victoria....etc.etc.

1 comentario:

  1. que aprendan estas zagalaz que luego les tocara a ellas, y luego el tocino parece muy grande!

    ResponderEliminar