Abside Iglesia Moriello de Sampietro

Abside Iglesia Moriello de Sampietro
Abside Iglesia Morillo de Sampietro

sábado, 12 de junio de 2010

De as trazas de chintar.

Tiengo una rezeta de un guisau mui biello de istas montañas; os Pirineos. Son as micolas. Margarita Mairal de Tella, me diz que las fa asina: Solo se emplega augua, farina y sal. Se fa una masa con l´augua, a farina y una miqueta sal.
Se masa, y se sape que ye feita, cuan no s´apega en os dedos.Dimpués se rancan pizcos de masa y se aplanan fendo como tortetas. En una cazuela se pone augua con un chorré de azeite y se fa bullir.Se capuzan as micolas y se deixan unos 15 minutos dica se cuezcan, y se minchan caliéns.
Diz que se feban o diya de masar de maitins, ta en cuenta de pan que no en bi-eba u yera xuto.
Toda una lezión de de "supervivencia" y "sostenibilidad". Yo encara no en he minchau pero prometo fe-lo luego. Por a perbibenzia de as chens, as Valles, os Pirineos... Ixo.

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